Τμήμα - Επεμβατικής Νευροχειρουργικής Εγκεφάλου | OSTEON.gr
X
Logo
burger

Ελάχιστα Επεμβατική Νευροχειρουργική Εγκεφάλου

Το τμήμα ελάχιστα επεμβατικής Νευροχειρουργικής έχει ως υπεύθυνο τον Καθ. Β.Βουγιούκα και καλύπτει όλο το χειρουργικό φάσμα παθήσεων που αφορούν τον εγκέφαλο και τη  σπονδυλική στήλη. Συγκεκριμένα ο κύριος όγκος περιστατικών που αντιμετωπίζονται από το τμήμα

  • Ογκολογικές παθήσεις εγκεφάλου (Γλοίωμα-Γλοιοβλάστωμα, Μηνιγγίωμα, Ακουστικό Νευρίνώμα, Αιμαγγειοβλάστομα)
  • Ογκολογικές παθήσεις σπονδυλικής στήλης (Πρωτοπαθείς και δευτεροπαθείς)
  • Υδροκεφαλία
  • Ενδοσκοπική χειρουργική αδενωμάτων υπόφυσης
  • Εκφυλιστικές παθήσεις Σπονδυλικής στήλης (Δισκοκήλη, Στένωση, Μυελοπάθεια, αστάθεια σπονδυλικής στήλης.

Πολύπλοκες παρεμβάσεις που αφορούν την σπονδυλική στήλη όπως αναθεωρήσεις σπονδυλοδεσίας και παραμορφώσεις γίνονται σε συνεργασία με το Δρ. Κ. Σταραντζή υπεύθυνο του τμήματος σπονδυλικής στήλης της Osteon

Στόχος του τμήματος είναι η σύγχρονη και εξατομικευμένη χειρουργική θεραπεία παθήσεων εγκεφάλου και σπονδυλικής στήλης με την μικρότερη δυνατή σωματική και ψυχική καταπόνηση για τον ασθενή.

osteon

osteon

Έχει εξειδικευτεί στη Νευρογκολογία και ειδικά στις ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές τεχνικές. Στον τομέα αυτό έχει δημοσιεύσει δεκάδες εργασίες σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά. Έχει πραγματοποιήσει τις περισσότερες ελάχιστα επεμβατικές επεμβάσεις εγκεφάλου και σπονδυλικής στήλης στην Ελλάδα. Παραμένει ο μοναδικός έλληνας νευροχειρουργός που διδάσκει στα πανευρωπαϊκά σεμινάρια για ελάχιστα επεμβατική χειρουργική σπονδυλικής στήλης της εταιρείας Medtronic.

Ο Βασίλειος Βουγιούκας  είναι Eπίκουρος Kαθηγητής Νευροχειρουγικής (Privatdozent) του πανεπιστημίου του Freiburg(Γερμανία), Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Göttingen (Γερμανία) και Διευθυντής Νευροχειρουργικής Κλινικής με ειδικό αντικείμενο την Ελάχιστα επεμβατική χειρουργική Εγκεφάλου και σπονδυλικής στήλης στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών (Μαρούσι-Ψυχικό).  Από τον Σεπτέμβριο 2020 είναι υπεύθυνος του Νευροχειρουργικού τμήματος της Osteon Clinic.

Μετά τη βασική εκπαίδευση (1999-2005) στην Νευροχειρουργική στις Πανεπιστημιακές Κλινικές του Βερολίνου και Freiburg διετέλεσε αρχίατρος (Oberarzt) και υπεύθυνος τμήματος ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής εγκεφάλου και σπονδυλικής στήλης στην Πανεπιστημιακή κλινική του Freiburg (2005-2010). Από το 2007 είναι επίκουρος Καθηγητής Νευροχειρουργικής του Πανεπιστημίου Freiburg.