Παναγιώτης Γ. Πάντος | OSTEON.gr
X
Logo
burger

Παναγιώτης Γ. Πάντος

Ορθοπαιδικός – Χειρουργός, MD, MSc, PhD
 
Ο Παναγιώτης Γ. Πάντος είναι υπεύθυνος των τμημάτων Άνω Άκρου και Αθλητικών Κακώσεων στην Ορθοπαιδική Κλινική «OSTEON» και Διδάκτωρ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι, επίσης, Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής στον Ιατρικό Κέντρο Αθηνών (Μαρούσι).
 
Έχει ειδικευθεί στη Χειρουργική Ώμου μέσα από πολλά χρόνια κλινικού έργου και στοχευμένης μετεκπαίδευσης σε κορυφαία εξειδικευμένα κέντρα στη Γερμανία και θητεύοντας πλάι σε διεθνώς αναγνωρισμένους χειρουργούς.
 
Πιστός στις αρχές της ιατρικής επιστήμης και ηθικής, ειδικεύτηκε στην Ορθοπαιδική –Τραυματολογία, στην Α’ Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ATTIKON», ενώ συνέχισε την εκπαίδευση και το κλινικό του έργο του στις εξειδικευμένες κλινικές, Klinik Maingau vom Roten Kreuz και Asklepios Klinik Seligenstadt στη Γερμανία.
 
Εκεί απέκτησε πολύτιμη γνώση κι εμπειρία πάνω στις τελευταίες εξελίξεις στη Χειρουργική Ώμου, λαμβάνοντας αναγνώριση για το κλινικό του έργο υπό τη μορφή της ανάληψης θέσης Επιμελητή – Αναπληρωτή Διευθυντή (Leitender Oberarzt) Ορθοπαιδικής-Τραυματολογίας και Υπευθύνου Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων, στην Κλινική Χειρουργικής Ώμου, Klinik Maingau vom Roten Kreuz.
 
Παράλληλα, έχει αξιόλογο ακαδημαϊκό έργο, με μεγάλο αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων και αποκορύφωμα την ανακήρυξή του σε Διδάκτορα Ιατρικής του Πανεπιστήμιο Αθηνών, το 2013, λαμβάνοντας βαθμό «Άριστα» για τη διδακτορική του διατριβή.
 
Είναι μέλος της Γερμανικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας, AGA, καθώς και έκτακτο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματιολογίας.