Τμήμα - Άκρας Χειρός | OSTEON.gr
X
Logo
burger

Άκρα Χείρα

Το Τμήμα Άκρας Χειρός έχει ως υπεύθυνο τον Δρ. Γεώργιο Μάζη και καλύπτει όλο το φάσμα της συντηρητικής και χειρουργικής αντιμετώπισης των παθήσεων και κακώσεων κάτω από το επίπεδο του Αγκώνος.

Αυτές χωρίζονται στις εξής ομάδες:

  • Κακώσεις-τραυματισμοί στην περιοχή του Αντιβραχίου και της Άκρας Χειρός (κατάγματα, διατομές τενόντων, ρήξεις συνδέσμων) και οι επιπτώσεις τους, που περιλαμβάνουν μετατραυματική δυσκαμψία, αρθρίτιδα, αστάθεια αρθρώσεων και υπολειπόμενες παραμορφώσεις
  • Παραμορφώσεις της Άκρας Χειρός όπως η νόσος Dupuytren (παλαμιαία απονευρωσίτιδα) που είναι μια εξελισσόμενη πάθηση του χεριού που αναπτύσσεται αργά παραμορφώνοντας σταδιακά την παλάμη και τα δάκτυλα δημιουργώντας σύγκαμψη.
  • Παθήσεις των τενόντων, όπως η στενωτική τενοντοελυτρίτιδα των δακτύλων (Trigger Finger) καθώς και του πρώτου διαμερίσματος εκτεινόντων του αντίχειρα (DeQuervain Syndrome)
  • Νευρολογικές παθήσεις που επηρεάζουν το χέρι, όπως οι συμπιεστικές νευροπάθειες (σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα και σύνδρομο ωλένιας νευρίτιδας)
  • Εκφυλιστικές παθήσεις όπως η αρθρίτιδα του Καρπού (SLAC or SNAC wrist), η αρθρίτιδα της Βασικής Άρθρωσης του Αντίχειρα και η αρθρίτιδα των αρθρώσεων των δακτύλων (ΜCP, PIP,DIP Joints)
  • Χόνδρινες βλάβες του καρπού όπως οι τραυματικές ή εκφυλιστικές ρήξεις του Τρίγωνου Χόνδρου (TFCC) και η αρθροσκοπική τους αποκατάσταση
  • Σύνδρομα υπέρχρησης (overuse syndromes) του Καρπού και της Άκρας Χειρός

Στο Τμήμα αξιοποιούμε όλες τις δυνατότητες της συντηρητικής και χειρουργικής αντιμετώπισης ανάλογα με τη διάγνωση και τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ασθενούς.

Στον τομέα της συντηρητικής θεραπείας, χρησιμοποιούνται σύγχρονα ορθωτικά, θεραπευτικές εγχύσεις και στοχευμένη φυσικοθεραπεία.

Η χειρουργική θεραπεία έχει τη φιλοσοφία της εφαρμογής της κατάλληλης τεχνικής στον κάθε ασθενή ξεχωριστά για ένα άριστο και μόνιμο αποτέλεσμα.

Χρησιμοποιούμε όλες τις σύγχρονες τεχνικές, όπως η αρθροσκόπηση καρπού και μικρών αρθρώσεων, ολική αρθροπλαστική μικρών αρθρώσεων (CMC, MCP, PIP replacements), διορθωτικές οστεοτομίες, τενοντομεταφορές και αρθροδέσεις.

Δίνουμε προτεραιότητα στην ελάχιστη παρεμβατικότητα, τον άριστο εξοπλισμό και την ποιότητα των εμφυτεύσιμων υλικών.

Όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις πραγματοποιούνται στο Ιατρικό

Κέντρο Αθηνών (Μαρούσι) από το Δρ. Γεώργιο Μάζη , ο οποίος έχει μακρά εμπειρία σε μεγάλα κέντρα του Ηνωμένου Βασιλείου στην Χειρουργική Άκρας Χειρός και Άνω Άκρου.

Παθήσεις

 

Οστεοαρθρίτιδα της βάσης του αντίχειρα

Τι είναι η Οστεοαρθρίτιδα της βάσης του αντίχειρα; Η Οστεοαρθρίτιδα της βάσης του αντίχειρα, επίσης γνωστή ως αρθρίτιδα της βασικής […]

Διαβάστε Περισσότερα