Τμήμα - Παιδοορθοπαιδική | OSTEON.gr
X
Logo
burger

Παιδοορθοπαιδικό

H Παιδοορθοπαιδική είναι η υποειδικότητα της Ορθοπαιδικής που ασχολείται με τα προβλήματα του μυοσκελετικού συστήματος στον αναπτυσσόμενο οργανισμό. Καλύπτει το ηλικιακό εύρος από τη γέννηση  μέχρι και την εφηβική ηλικία.  Τα παιδιά μεγαλώνουν και αυτό τα καθιστά διαφορετικά από τους ενήλικες.  Σε κάθε φάση ανάπτυξης παρουσιάζουν διαφορετικά προβλήματα που δεν έχουν καμιά σχέση με αυτά των ενηλίκων. Η διαφορετική λοιπόν μορφολογία και ψυχολογία των παιδιών απαιτεί διαφορετική προσέγγιση και αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

Ο Εξειδικευμένος Παιδοορθοπαιδικός είναι ο πλέον ειδικός για να αξιολογήσει και να αντιμετωπίσει τα μυοσκελετικά προβλήματα (οστών, αρθρώσεων ή μυών) σε ένα παιδί, από τη βρεφική έως την εφηβική ηλικία.

To εξιδεικευμένο τμήμα Παιδοορθοπαιδικής της ορθοπαιδικής κλινικής OSTEON έχει επιστημονικά υπεύθυνη την κα Χριστίνα Χ. Νείλα, Εξειδικευμένη Ορθοπαιδικό Χειρουργό Παίδων, με σπουδές και πολύχρονη εργασιακή εμπειρία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η ιατρός καλύπτει και αντιμετωπίζει όλο το φάσμα της καθημέραν Παιδοορθοπαιδικής. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη συντηρητική και χειρουργική αντιμετώπιση παιδιών με εγκεφαλική παράλυση και άλλα νευρομυϊκά προβλήματα. Επίσης είναι επίσημα πιστοποιημένη ιατρός από τον παγκόσμιο φορέα Ponseti International USA για την αντιμετώπιση της συγγενούς ραιβοιποπποδίας με την μέθοδο Ponseti  στην Ελλάδα.

Οι ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρει η ιατρός αφορούν κυρίως:

  • Παθήσεις του ισχίου (αναπτυξιακή δυσπλασία ισχίου, οστεοχονδρίτιδα ισχίου, επιφυσιολίσθηση μηριαίας κεφαλής, υμενίτιδα ισχίου)
  • Παθήσεις ποδοκνημικής και άκρου ποδός (πλατυποδία, κοιλοποδία, αντιμετώπιση ραιβοιποπποδίας με την μέθοδο Ponseti, κάθετο αστράγαλο, συνοστέωση οστών ταρσού)
  • Παθήσεις του γόνατος
  • Νεογνικές ορθοπαιδικές παθήσεις (αναπτυξιακή δυσπλασία ισχίου, ραιβοιπποποδία, πολυδακτυλία, συνδακτυλία)
  • Διαταραχές άξονα και μήκους κάτω άκρων (ραιβογονία, βλαισογονία, ανισοσκελία)
  • Νευρομϋικά νοσήματα (εγκεφαλική παράλυση , νωτιαία μυϊκή ατροφία) και αντιμετώπιση με διαδερμικές μυοτενόντιες επιμηκύνσεις, τενοντομεταφορές, ανακατασκευή ισχίου και άκρου ποδός)
  • Εκτίμηση διαταραχών της βάδισης και αποτελεσμάτων τρισδιάστατης ανάλυσης βάδισης
  • Αντιμετώπιση καταγμάτων του παιδικού σκελετού με σύγχρονες ελάχιστα παρεμβατικές τεχνικές

To Τμήμα διαθέτει ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας ενώ οι χειρουργικές επεμβάσεις πραγματοποιούνται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών (Μαρούσι).