Σωτήριος Σελιμάς | OSTEON
X
Logo
burger

Σωτήριος Σελιμάς

Ο Σωτήριος Σελιμάς είναι γιατρός του Τμήματος  Ποδοκνημικής και Άκρου Ποδός στην Ορθοπαιδική Κλινική «OSTEON» και Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Goethe( Frankfurt-Γερμανία) . Είναι, επίσης, εν ενεργεία αρχίατρος (Oberarzt )  και κύριος  χειρουργός ( Hauptoperateur ) της κλινικής  Ποδοκνημικής και Άκρου Ποδός  στην πόλη Wiesbaden ( Γερμανία / Aukamm Klinik Wiesbaden ). Πρόκειται για ένα από τα 8 συνολικά πιστοποιημένα κέντρα αντιμετώπισης παθήσεων της Ποδοκνημικης και  Άκρου Ποδός στην Γερμανια.
 
Έχει ειδικευθεί στη Χειρουργική Ποδοκνημικής και ΆκρουΠοδός καθως και στην Ορθοπεδική Ρευματολογία μέσα από πολλά χρόνια κλινικού έργου και μετεκπαίδευσης σε κορυφαία εξειδικευμένα κέντρα στη Γερμανία και θητεύοντας πλάι σε διεθνώς αναγνωρισμένους χειρουργούς.
 
Είναι απόφοιτος της Ιατρικής ΣχολήςΑθηνών (2007– Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, βαθμός Λίαν Καλώς).
 
Στη συνέχεια εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις το 2007, υπηρετώντας στο Υγειονομικό Σώμα ως Οπλίτης Ιατρός
 
Εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο  Καρπενήσι  και την ειδίκευσή του στη Γενική Χειρουργική στο Νοσοκομειο του Αγρινιου(2009- 2010).
 
Μετά τη βασική εκπαίδευση  στην Ορθοπεδική στην Πανεπιστημιακή Κλινική της Φρανκφούρτης διετέλεσε αρχίατρος (Oberarzt) και γιατρός του Τμήματος Ποδοκνημικής και Άκρου Ποδός καθώς και Ορθοπεδικής Ρευματολογίας στην Ορθοπεδική – Πανεπιστημιακή κλινική της Φρανκφούρτης. Κατά την διάρκεια της πανεπιστημιακής σταδιοδρομίας του ήταν υπεύθυνος για την εκπαίδευση και εξέταση των φοιτητών ιατρικής στο μάθημα της Ορθοπεδικής Ρευματολογίας.
 
Υπηρετεί με αφοσίωση το γνωστικό του αντικείμενο, στο οποίο μπορεί να ειδικευτεί κανείς μόνο στο εξωτερικό.
 
Πρόκειται για έναν από τους ελάχιστους Ορθοπεδικούς με ειδίκευση στις Παθήσεις του Ακρου Ποδος στην Ελλάδα καθως και στην ορθοπεδικη αντιμετωπιση ασθενων με Ρευματολογικες Παθησεις.
 
Απέκτησε τον τίτλο του εξειδικευμένου χειρουργού άκρου ποδός από την πιστοποιημένη γερμανική εταιρεία χειρουργικής άκρου ποδός GFCC «Gesellschaft für Fußchirurgie»
 
Είναι μέλος της γερμανικής κοινότητας ορθοπαιδικής και τραυματιολογίας (deutsche Gesellschaft für Orthopädie und Unfallchirurgie-DGOU), είναι μέλος της ευρωπαϊκής και της γερμανικής εταιρίας   χειρουργικής άκρου ποδός (  European Foot and Anke Society  EFAS, Deutsche Assoziation für Fuß- und Sprunggelenk ,DAF )
 
Είναι μέλος πολλών επιστημονικών  εταιρειών στo εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πλήθος διεθνών συνεδρίων.