Παναγιώτης Δ. Συμεωνίδης | OSTEON.gr
X
Logo
burger

Παναγιώτης Δ. Συμεωνίδης

Ο Παναγιώτης Συμεωνίδης είναι υπεύθυνος του Τμήματος Ποδοκνημικής και Άκρου Ποδός στην Ορθοπαιδική Κλινική «OSTEON» και Διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
 
Υπηρετεί με αφοσίωση το γνωστικό του αντικείμενο, στο οποίο μπορεί να ειδικευτεί κανείς μόνο στο εξωτερικό. Ο ίδιος έχει λάβει εκπαίδευση με κλινικό έργο σε αναγνωρισμένα κέντρα σε ΓερμανίαΑυστραλίαΗνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες, γεγονός που τον καθιστά έναν από τους ελάχιστους Ορθοπαιδικούς με ειδίκευση στις Παθήσεις του Ποδιού στην Ελλάδα.
 
Ειδικεύτηκε στην Α’ Ορθοπαιδική κλινική του Α.Π.Θ. στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» και στα νοσοκομεία BroomfieldWorthing και Southlands στην Αγγλία. Απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας στην Ορθοπαιδική Χειρουργική τον Οκτώβριο του 2006, ενώ το 2008 ορκίστηκε Διδάκτωρ του Α.Π.Θ. με βαθμό «Άριστα».
 
Εκπαιδεύτηκε στην Τραυματολογία της Ποδοκνημικής με υποτροφία της AO Foundation στην πανεπιστημιακή κλινική Carl Gustav Carus, στη Δρέσδη της Γερμανίας. Επελέγη ως Sports and Foot & Ankle fellow στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας, όπου και υποειδικεύτηκε στη Χειρουργική του Ποδιού στο Royal Adelaide Hospital και Wakefield Orthopaedic Clinic. Το 2010 κέρδισε υποτροφία από το American Foot & Ankle Society και εκπαιδεύτηκε ως Traveling Fellow σε 5 νοσοκομεία των ΗΠΑ.
 
Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και μέλος των Γιατρών του Κόσμου. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πλήθος διεθνών και εγχώριων συνεδρίων, ενώ παράλληλα έχει κάνει περισσότερες από 30 διεθνείς δημοσιεύσεις με περισσότερες από 300 αναφορές άλλων συγγραφέων στις εργασίες του.