Βασίλειος Ι. Σακελλαρίου | OSTEON.gr
X
Logo
burger

Βασίλειος Ι. Σακελλαρίου

Τμήμα: Επανορθωτικής και Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Ισχίου – Γόνατος
 
Ορθοπαιδικός – Χειρουργός, MD, MSc, PhD
 
Ο Βασίλειος Ι. Σακελλαρίου είναι επικεφαλής του Τμήματος Επανορθωτικής κι Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Ισχίου – Γόνατος στην Ορθοπαιδική Κλινική «OSTEON» και Διδάκτωρ Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ παράλληλα διατελεί Διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών (Μαρούσι), με ειδικό αντικείμενο την Ρομποτική Χειρουργική Ελάχιστης Επεμβατικότητας και την Μυοσκελετική Ογκολογία.
 
Ειδικεύεται στις πιο σύγχρονες και πρωτοποριακές μεθόδους αρθροσκοπικής και ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής των μεγάλων αρθρώσεων ισχίου και γόνατος, αξιοποιώντας τις τελευταίες εξελίξεις της ιατρικής τεχνολογίας, σε επίπεδο τόσο χειρουργικών τεχνικών όσο και εμφυτευμάτων.
 
Υπηρετεί με αφοσίωση το γνωστικό του αντικείμενο, έχοντας εκπαιδευτεί σε αναγνωρισμένα κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού, μετά την ειδίκευσή του Ορθοπαιδική Χειρουργική & Τραυματιολογία στην Α’ Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
Ειδικότερα, έχει θητεύσει ως fellow στο τμήμα Ορθοπαιδικής της Mayo Clinic, στο Rochester (Minnesota) των ΗΠΑ, ενώ έχει εργασθεί ως έμμισθος κλινικός υπότροφος (Clinical Fellow) στον τομέα της Επανορθωτικής Χειρουργικής Ενηλίκων – Χειρουργικής των Μεγάλων Αρθρώσεων Ισχίου και Γόνατος, στο νοσοκομείο Hospital For Special Surgery, στη Νέα Υόρκη. Παράλληλα, έχει διατελέσει Κλινικός Υπότροφος της Ά Ορθοπαιδικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
Το 2011 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (PhD degree) με βαθμό «Άριστα», ενώ την ίδια χρονιά έλαβε το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Master of Science, MSc) με θέμα «Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών», μετά από διετή παρακολούθηση και παρουσίαση διατριβής με βαθμό «Άριστα».
 
Από το Σεπτέμβριο του 2013-2015, κατόπιν διαδικασίας εκλογής από την Ιατρική Σχολή Αθηνών, διετέλεσε Πανεπιστημιακός Υπότροφος με Εξειδίκευση στη Χειρουργική Ισχίου & Γόνατος στην Ά Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ.
 
Εργάστηκε για πάνω από 4 χρόνια ως Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής στο Mediterraneo Hospital με ειδικό αντικείμενο την Επανορθωτική Χειρουργική Ενηλίκων & Χειρουργική Μεγάλων Αρθρώσεων.
 
Στην συνέχεια διατέλεσε Διευθυντής Ορθοπαιδικής στον όμιλο Ευρωκλινικής με ειδικό αντικείμενο την Επανορθωτική Χειρουργική Ενηλίκων και Χειρουργική Μεγάλων Αρθρώσεων.
 
Από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους είναι Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών με ειδικό αντικείμενο την Ρομποτική Χειρουργική Ελάχιστης Επεμβατικότητας και την Μυοσκελετική Ογκολογία.