Ηλίας Κανελλόπουλος | OSTEON.gr
X
Logo
burger

Ηλίας Κανελλόπουλος

Ο Ηλίας Π. Κανελλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε  στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού  και Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου Αθηνών κατόπιν εισαγωγής του με πανελλήνιες εξετάσεις.
 
Ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις το 2002, υπηρετώντας στο Υγειονομικό Σώμα της Εθνικής Φρουράς Κύπρου ως Οπλίτης Ιατρός και στη συνέχεια εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου το 2004 στην  Καρδιολογική Κλινική του  Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Πύργου, Νομού Ηλείας
 
Ειδικεύθηκε στη Β’ Πανεπιστημιακή Κλινική  Αναισθησιολογίας,  στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ‘Αττικόν’.
 
Τον Σεπτέμβριο του 2011 ανακηρύχθηκε  Διδάκτωρ  Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «Άριστα» και  με θέμα της διδακτορικής του διατριβής «Μετεγχειρητική αναλγησία σε επεμβάσεις ολικής αρθροπλαστικής ισχίου: συγκριτική μελέτη ανάμεσα σε επισκληρίδιο αναλγησία, περιαρθρική διήθηση και παρεντερική χορήγηση οπιοειδών»
 
Διετέλεσε έμμισθος κλινικός υπότροφος (Senior Post CCT Clinical Fellow) από το 2011 μέχρι το 2013 στον τομέα της  Μαιευτικής, Νευροχειρουργικής και Καρδιοθωρακοχειρουργικής Αναισθησίας στα νοσοκομεία Royal Hallamshire Hospital και Northern General Hospital, Sheffield Teaching Hospitals, UK.
 
Από το 2013 συμμετέχει στο εκπαιδευτικό και επιστημονικό πρόγραμμα της Β’ Πανεπιστημιακής Κλινικής  Αναισθησιολογίας,  Π.Γ.Ν. ‘Αττικόν’ ως Επιστημονικός Συνεργάτης, ενώ το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 διετέλεσε και Πανεπιστημιακός Υπότροφος της Κλινικής, κατόπιν διαδικασίας εκλογής από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
Αποτέλεσε μέλος της Ομάδας Σύνταξης της Δεξαμενής Ερωτήσεων για την ειδίκευση στην Αναισθησιολογία (2017) όπως επίσης συμμετείχε στην κατάρτιση κατευθυντήριων οδηγιών Μαιευτικής Αναισθησίας (2018) και στη σύνταξη αλγορίθμου αντιμετώπισης της Μείζονος Μαιευτικής Αιμορραγίας (2013), υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας.
 
Από το 2011 εργάζεται ως ειδικός αναισθησιολόγος.