Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου - Γόνατος Κόστος | OSTEON
X
Logo
burger

Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου – Γόνατος

Για να φτάσει σε σημείο κάποιος να χρειάζεται αρθροπλαστική σημαίνει οτι έχουν καταστραφεί οι αρθρικές επιφανειες. Τα οστά καλύπτονται από τον χόνδρο, έναν λείο ιστό ο οποίος επιτρέπει αβίαστα την κίνηση, χωρίς να έρχονται σε επαφή τα οστά το ένα με το άλλο. Αν ο χόνδρος με κάποιον τρόπο καταστραφεί, τότε τα οστά που εφάπτονται, παραμορφώνονται. Έτσι σχηματίζεται η γνωστή αρθρίτιδα όπου σε αρχικά στάδια μπορεί να έρθει σε ύφεση με φαρμακευτική αγωγή ή ενέσεις κολλαγόνου, ωστόσο αν η βλάβη επεκταθεί είναι απαραίτητη η αρθροπλαστική.

Η ολική αρθροπλαστική μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο σε ισχίο και γόνατο όσο και σε ώμο, με χρήση ψηφιακής πλοήγησης και είναι η καλύτερη (αλλά και η ακριβότερη) μέθοδος αντιμετώπισης πολλών παθήσεων συνδυάζοντας την ικανότητα και εμπειρία του χειρουργού ορθοπεδικού με την ακρίβεια της ψηφιακής τεχνολογίας.

Αρθροπλαστική Γόνατος – Διαδικασία

Το ψηφιακό σύστημα που χρησιμοποιείται στην αρθροπλαστική γονάτου, προσφέρει στον χειρουργό καθοδήγηση με εξονυχιστική ακρίβεια, ώστε να αφαιρέσει τις επιφάνειες των οστών που έχουν καταστραφεί και λαμβάνοντας υπόψιν την ανατομία του κάθε ασθενή προσδιορίζεται τόσο το μέγεθος του εμφυτεύματος που θα χρησιμοποιηθεί όσο και ο καθορισμός της άρτιας τοποθέτησής του.

Κατά τη διάρκεια της αρθροπλαστικής, ο υπολογιστής παρέχει 3D εικόνα στον χειρουργό από την άρθρωση που χειρουργεί, προσφέροντάς του μεγάλη βοήθεια να διενεργήσει την επέμβαση με ακρίβεια χιλιοστού που δεν θα μπορούσε να προσδιορίσει με γυμνό οφθαλμό.

Αρθροπλαστική – Πλεονεκτήματα

    • Η αρθροπλαστική εξασφαλίζει ότι η επέμβαση θα διορθώσει το κατεστραμμένο τμήμα άμεσα
    • Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι μικρός
    • Η επέμβαση μπορεί να προσαρμοστεί στην εξατομικευμένη ανατομία του ασθενούς
    • Η άρθρωση που χειρουργείται ελέγχεται ως προς την συμπεριφορά της πλήρως στην επέμβαση, επιτρέποντας στον χειρουργό ένα εξαιρετικό λειτουργικό αποτέλεσμα
    • Η φύση της επέμβασης είναι τέτοια ώστε η κινητοποίηση του ασθενούς να γίνει αμέσως μετά το χειρουργείο
    • Ο χρόνος της επέμβασης είναι μειωμένος, ελαττώνοντας την πιθανότητα επιπλοκών όπως η φλεγμονή
    • Σαν ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, το χειρουργικό τραύμα είναι μικρότερο και η αιμορραγία ελάχιστη
Βρείτε λύση στο πρόβλημα σας!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρθροπλαστική – Παθολογικά Συμπτώματα Ισχίου

Το πρωταρχικό σύμπτωμα είναι ο πόνος στην περιοχή του ισχίου, ο οποίος μπορεί να αντανακλά μέχρι το γόνατο. Η άρθρωση γίνεται δύσκαμπτη, εμποδίζοντας καθημερινές κινήσεις όπως το περπάτημα. Όσο η οστεοαρθρίτιδα εξελίσσεται τόσο αδυνατούν οι μύες του ισχίου, δημιουργώντας προβλήματα και δυσχέρειες στο άλλο ισχίο, στην μέση, στο γόνατο κ.τ.λ.

Αρθροπλαστική – Παθολογικά Συμπτώματα Γονάτου

Όταν το γόνατο χρειάζεται αρθροπλαστική, σημαίνει ότι η οστεοαρθρίτιδα έχει προχωρήσει πολύ και ο πόνος είναι οξύς, παράλληλα με μία σειρά συμπτωμάτων που περιλαμβάνουν δυσκαμψία, κριγμό και οίδημα, κυρίως τις πρωινές ώρες. Τα στοιχεία αυτά οδηγούν σε μία προοδευτική μείωση της κινητικότητας του γονάτου που επηρεάζει άμεσα το ευ ζην του ασθενούς και την ψυχολογία του.

Συχνές ερωτήσεις για την αρθροπλαστική γόνατος και ισχίου

 

Τι είδους αναισθησία χρειάζεται;

Τα είδη αναισθησίας είναι τρία. Η γενική, η ραχιαία και η επισκληρίδιος. Ο αναισθησιολόγος σε συνδυασμό με τον χειρουργό θα συναποφασίσουν την κατάλληλη αναισθησία.

Πόσο διαρκεί η επέμβαση;

Η διάρκεια του χειρουργείου μαζί με την αναισθησία και την ανάνηψη του ασθενούς δεν ξεπερνούν συνολικά τις 2 ώρες.

Πότε σηκώνεται και περπατάει ο ασθενής μετά το χειρουργείο;

Αμέσως μόλις παρέλθει η επήρεια της νάρκωσης, ο φυσικοθεραπευτής σηκώνει τον ασθενή για να περπατήσει.

Πόσο διαρκεί η νοσηλεία;

Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει σπίτι του σε 24 ώρες. Αν παραμείνει παραπάνω αυτό θα οφείλεται σε συνυπάρχοντα παθολογικά προβλήματα που απαιτούν παρακολούθηση μετά την επέμβαση.

Βρείτε λύση στο πρόβλημα σας!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποια είναι η μετεγχειρητική παρακολούθηση;

O ασθενής εντάσσεται αμέσως σε πρόγραμμα κινησιοθεραπείας υπό την επίβλεψη φυσικοθεραπευτή και φυσικά κατα τη διάρκεια της νοσηλείας η εξειδικευμένη ιατρική ομάδα και ο ίδιος ο γιατρός παρακολουθούν στενά τον ασθενή.

Ποιες είναι οι μετεγχειρητικές οδηγίες;

Πριν πάρει εξιτήριο, ο ασθενής λαμβάνει αναλυτικές οδηγίες για την φαρμακευτική αγωγή και την φυσικοθεραπεία που πρέπει να κάνει.

Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές μιας επέμβασης ολικής αρθροπλαστικής;

Στην σύγχρονη αρθροπλαστική έχουν ουσιαστικά εκμηδενιστεί οι επιπλοκές. Ίσως ο πλέον ρεαλιστικός κίνδυνος είναι να προκύψουν θρόμβοι αίματος αλλά ακόμη και αυτός ο κίνδυνος είναι πολύ μικρός με τα σύγχρονα αντιπηκτικά. Μια άλλη επιπλοκή, ευτυχώς πολύ σπάνια, είναι η μόλυνση του εμφυτεύματος.  Για την αποφυγή της οι χειρουργοί παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης όπως είναι η χορήγηση αντιβιοτικών.

Από τι εξαρτάται η απόδοση του εμφυτεύματος;

Ο ασθενής μετά από την αρθροπλαστική παρατηρεί πλήρη απαλλαγή από τον πόνο και μεγάλη αλλαγή στην κινητικότητα, η οποία είναι άκρως βελτιωμένη. Το εμφύτευμα που χρησιμοποιείται είναι αποδοτικό και με μεγάλη διάρκεια ζωής εφόσον έχει επιλεγεί λαμβάνοντας υπόψιν συγκεκριμένους παράγοντες (την φυσική κατάσταση του ασθενούς, την ηλικία του, το βάρος του, το επίπεδο της φυσικής του δραστηριότητας).

Ποιο είναι το κόστος για την ολική αρθροπλαστική ισχίου-γόνατος;

Το κόστος καθορίζεται από πολλούς παράγοντες, για τους οποίους θα σας πληροφορήσει ο γιατρός σας. Η φύση της επέμβασης, η οποία είναι ελάχιστα επεμβατική και δεν απαιτεί μεγάλη νοσηλεία, σίγουρα μειώνει το κόστος.