Ο Βασίλειος Βουγιούκας  είναι Eπίκουρος Kαθηγητής Νευροχειρουγικής (Privatdozent) του πανεπιστημίου του Freiburg(Γερμανία), Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Göttingen (Γερμανία) και Διευθυντής Νευροχειρουργικής Κλινικής με ειδικό αντικείμενο την Ελάχιστα επεμβατική χειρουργική Εγκεφάλου και σπονδυλικής στήλης στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών (Μαρούσι-Ψυχικό).  Από τον Σεπτέμβριο 2020 είναι υπεύθυνος του Νευροχειρουργικού τμήματος της Osteon Clinic.

 

Μετά τη βασική εκπαίδευση (1999-2005) στην Νευροχειρουργική στις Πανεπιστημιακές Κλινικές του Βερολίνου και Freiburg διετέλεσε αρχίατρος (Oberarzt) και υπεύθυνος τμήματος ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής εγκεφάλου και σπονδυλικής στήλης στην Πανεπιστημιακή κλινική του Freiburg (2005-2010). Από το 2007 είναι επίκουρος Καθηγητής Νευροχειρουργικής του Πανεπιστημίου Freiburg.

 

Έχει εξειδικευτεί στη Νευρογκολογία και ειδικά στις ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές τεχνικές. Στον τομέα αυτό έχει δημοσιεύσει δεκάδες εργασίες σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά. Έχει πραγματοποιήσει τις περισσότερες ελάχιστα επεμβατικές επεμβάσεις εγκεφάλου και σπονδυλικής στήλης στην Ελλάδα. Παραμένει ο μοναδικός έλληνας νευροχειρουργός που διδάσκει στα πανευρωπαϊκά σεμινάρια για ελάχιστα επεμβατική χειρουργική σπονδυλικής στήλης της εταιρείας Medtronic.